FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijder je de rogue Cent Browser van je besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties door Cent Browser
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is Cent Browser?

Cent Browser is een onbetrouwbare browser gebaseerd op de Chromium open-source project. Het is waargenomen werken als adware, en het bevordert ook de internet-start.net nep zoekmachine - dat is een browser hijacker eigenschap. Omdat de meeste gebruikers Cent Browser onbedoeld installeren, wordt het ook geclassificeerd als een PUA (Potentially Unwanted Application).

Cent Browser adware

Cent Browser adware in detail

Adware maakt het mogelijk om pop-ups, enquêtes, banners, coupons, onderzoeken, paginavullende en andere opdringerige advertenties te plaatsen op bezochte websites of verschillende interfaces. De weergegeven advertenties beïnvloeden de browsingkwaliteit negatief en vormen een bedreiging voor de veiligheid van apparaten en gebruikers.

Deze advertenties ondersteunen verschillende onbetrouwbare, misleidende/scam en zelfs kwaadaardige sites. Sommige opdringerige advertenties kunnen software (bijv. PUA's) in systemen infiltreren als erop wordt geklikt.

Cent Browser is opgemerkt bevordering van de internet-start.net frauduleuze webzoekmachine. Dit is hoe browserkapers werken - ze wijzen de adressen van hun zoekmachine toe als startpagina, standaardzoekmachine en URL's van nieuwe tabbladen/vensters van browsers. Daarom worden nieuwe browsertabbladen/vensters die worden geopend en zoekopdrachten die in de URL-balk worden getypt, omgeleid naar het gepromote adres (bijv. internet-start.net).

Nep web searchers zijn zelden in staat om zoekresultaten te leveren, en als ze kunnen - de resultaten zijn onnauwkeurig en kunnen dubieuze / schadelijke inhoud te bevorderen. Omdat deze webzoekhulpmiddelen dat meestal niet kunnen, leiden ze om naar Google, Yahoo, Bing, en andere echte zoekmachines.

De meeste PUA's (inclusief adware) verzamelen de browseractiviteiten en persoonlijk identificeerbare informatie van gebruikers, die vervolgens te gelde kan worden gemaakt door ze te delen met en/of te verkopen aan derden. Samengevat kan de aanwezigheid van ongewenste software op apparaten leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties door Cent Browser
Type bedreiging Adware, Ongewenste advertenties, Pop-up Virus
Detectienamen (bedrieglijk installatieprogramma) Avast (FileRepMalware [PUP]), Combo Cleaner (Trojan.GenericFCA.Agent.25698), ESET-NOD32 (Win32/DriverPack.F Potentially Unwanted), Kaspersky (Not-a-virus:Downloader.Win32.DriverPack.blrk), Microsoft (PUABundler:Win32/DriverPack), Volledige lijst met detecties (VirusTotal)
Detectienamen (Centbrowser) N/A (VirusTotal)
Gepromote URL internet-start.net
Aanvullende informatie Cent Browser verschijnt in de lijst met Windows-programma's en -functies onder het Google Chrome-pictogram met de titel "Chrone" (zoals Chrome maar dan met een "n").
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites die je bezoekt. Opdringerige pop-upadvertenties. Verminderde internetsnelheid.
Distributiemethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Verminderde computerprestaties, browsertracking - privacyproblemen, mogelijke extra malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Rogue browser voorbeelden

ShieldBrowser, Gate, InLog, en WebDefence zijn enkele voorbeelden van malafide browsers. Bijna alle PUA's (bijv. onbetrouwbare browsers, adware, browser hijackers, enz.) lijken legitiem en bieden "handige" functionaliteiten, die zelden operationeel zijn. Functionaliteit en veiligheid voor de gebruiker zijn irrelevant, want het enige doel van ongewenste toepassingen is winst genereren voor de ontwikkelaars.

Hoe is Cent Browser op mijn computer geïnstalleerd?

Bepaalde PUA's (bijv. Cent Browser) hebben "officiële" promotie/downloadsites. Deze apps worden ook verspreid met behulp van de "bundeling" techniek - het verpakken van reguliere programma's met verschillende supplementen. Overhaaste downloads/installaties verhogen het risico dat gebundelde inhoud op het apparaat wordt toegelaten. Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om PUA's te verspreiden. Eenmaal aangeklikt, kunnen de advertenties downloads/installaties uitvoeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen vermijden?

Het wordt ten zeerste aanbevolen om software te onderzoeken en te downloaden van officiële/gecontroleerde kanalen. Onbetrouwbare bronnen, zoals onofficiële en freeware sites, Peer-to-Peer (P2P) deelnetwerken, enz. - bieden vaak gebundelde/gevaarlijke programma's en media aan.

Bij het downloaden/installeren wordt geadviseerd om de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te bestuderen en de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen te gebruiken om alle toevoegingen te weigeren. Opdringerige advertenties lijken onschuldig, maar ze leiden om naar verschillende onbetrouwbare/betwistbare sites (bijv. pornografie, adult-dating, gokken, enz.).

Als je dit soort advertenties en/of omleidingen tegenkomt, moet het apparaat worden gecontroleerd en moeten alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins die worden gedetecteerd - onmiddellijk van het apparaat worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met Cent Browser, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te elimineren.

Gedetailleerde informatie over Cent Browser:

Cent Browser gedetailleerde informatie

Website die wordt gebruikt om Cent Browser te promoten:

Cent Browser site promoten

Verschijning van Cent Browser die een omleiding veroorzaakt via internet-start.net valse zoekmachine (GIF):

Cent Browser omleiden via internet-start.net (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Cent Browser adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Cent Browser adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met verwijderingsprogramma's naar "Cent Browser" (kan verborgen zijn onder de naam "Chrone Browser"), selecteer dit item en klik op "Uninstall" of "Remove".

Nadat je de mogelijk ongewenste toepassing (die Cent Browser advertenties veroorzaakt) hebt verwijderd, scan je je computer op resterende ongewenste componenten of mogelijke malware-infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Verwijder Cent Browser adware uit internetbrowsers:

Op het moment van onderzoek installeerde Cent Browser zijn browser plug-ins niet op Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox, maar werd het gebundeld met andere adware. Daarom wordt u geadviseerd om alle potentieel ongewenste browser add-ons van uw internetbrowsers te verwijderen.

Video die laat zien hoe je mogelijk ongewenste invoegtoepassingen voor de browser verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Cent Browser advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Cent Browser advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties door cent browser, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoSchadelijke plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Cent Browser advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox-menu firefox-menupictogram (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", verwijder in het geopende venster alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Cent Browser advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties door cent browser kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties door cent browser, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties door cent browser van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties door cent browser of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/22459-cent-browser-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Adware kan de systeemprestaties verlagen en de browse-ervaring verminderen. Deze software heeft meestal mogelijkheden om gegevens te traceren, waardoor het een bedreiging vormt voor de privacy. Bovendien kunnen de advertenties die door adware worden geleverd dubieus/malicious zijn en andere ernstige problemen veroorzaken.

Wat doet adware?

Adware staat voor advertentie-ondersteunde software. Het werkt door opdringerige advertentiecampagnes te leveren, d.w.z. dat deze software verschillende advertenties weergeeft op elke bezochte site en/of verschillende interfaces.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Adware-ontwikkelaars profiteren van het promoten van websites, toepassingen, diensten, producten enzovoort. Om precies te zijn kunnen commissies worden verdiend met advertentieklikken, websitebezoeken, serviceabonnementen, productaankopen en dergelijke.

Is Cent Browser legaal?

In de meeste gevallen wordt ongewenste software als legaal beschouwd omdat de licentieovereenkomsten voor eindgebruikers (EULA) meestal informatie geven over het mogelijke gedrag.

Verwijdert Combo Cleaner de adware van Cent Browser?

Ja, Combo Cleaner zal je apparaat scannen en geïnstalleerde adware-type toepassingen verwijderen. Het is de moeite waard om te vermelden dat handmatige verwijdering niet in alle gevallen perfect is. Soms blijven er, zelfs nadat de software (handmatig) is verwijderd, restbestanden verborgen in het systeem. Bovendien kunnen dergelijke componenten blijven draaien en problemen veroorzaken.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties door Cent Browser QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door Cent Browser op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.