McAfee Total Protection
Een van de belangrijkste bonussen van McAfee Total Protection in het verleden was het onbeperkte licentiepakket, dat al je apparaten dekte, ongeacht het besturingssysteem.
Total Protection heeft de onbeperkte licenties afgeschaft, maar biedt wel een onbeperkte VPN en een paar extra functies.
De vraag is of de toevoeging van een onbeperkte VPN en de extra functies het gebrek aan cross-platform licenties goedmaken.
Werkt met: Windows, MacOS, iOS, Android, ChromeOS
Downloaden
McAfee Total Protection
Om het volledige product te gebruiken, moet je een licentie kopen. Gratis proefversie van 30 dagen beschikbaar.
Total Protection is McAfee's betaalde antivirussuite op instapniveau, en op het gebied van malwarebescherming heeft het pakket bijna perfecte scores gekregen van de drie onafhankelijke labs die deze publicatie volgt. De hogere initiële kosten dan veel van zijn concurrenten kunnen echter een obstakel vormen voor degenen die bescherming tegen malware nodig hebben zonder een volledig VPN.
Voor degenen die nog steeds onbeperkte licenties willen, is McAfee+ de beste optie, maar het komt met een niet onaanzienlijke kostenstijging. Total Protection is ook beschikbaar op Windows, Mac, iOS en Android.
De wilde wereld van antiviruskosten
Op het moment van schrijven kost Total Protection, met vier extra licenties, 119,99 USD, met een royale korting voor het eerste jaar, waardoor het eerste jaar 39,99 USD kost en daarna 120 USD.
De prijs kan sterk variëren, afhankelijk van welke publicatie je leest of welke licentieverkoper je gebruikt. Total Protection voor een enkele licentie kan 90 USD tot 100 USD kosten voor een pakket van 10 licenties, terwijl externe verkopers rond de 150 USD kunnen kosten voor pakketten met meerdere licenties. Het is de moeite waard om wat rond te shoppen als je hebt besloten dat Total Protection de juiste keuze is.
Het is echter onvermijdelijk dat sommige concurrenten van McAfee, waaronder Bitdefender, ESET en F-Secure, over het algemeen 30 USD goedkoper zijn voor hun antivirussuites met dezelfde niveaus. Voor consumenten gaat het erom de functies af te wegen en te zien welke het beste voldoet aan hun specifieke behoeften.
Onafhankelijke laboratoriumresultaten
Voordat we dieper ingaan op de functies van Total Protection, waaronder een antivirusprogramma, webbeveiliging, bestandsvernietiger, McAfee's Secure VPN, identiteitsbewaking en spoorzoekerverwijderaar, is het verstandig om het niveau van anti-malwarebescherming van het pakket te bespreken.
De anti-malware engine in Total Protection is dezelfde als in McAfee Antivirus. Het wordt geleverd met de extra functies die hierboven zijn vermeld. Deze malware-engine is getest door drie gerenommeerde onafhankelijke laboratoria, die Total Protection allemaal hebben getest.
SELabs testte Total Protection en kende het een AAA-certificering toe, de hoogste certificering van het lab voor thuisgeoriënteerde eindpuntbeveiliging. Als je geïnteresseerd bent, is het de moeite waard om het vrijgegeven rapport te lezen om te zien hoe uitgebreid het testschema is en de vereisten die nodig zijn om een AAA-certificaat te behalen.
Het volgende laboratorium, AV-TEST Institute, test drie parameters: Bescherming, Prestaties en Bruikbaarheid, waarbij voor elke parameter een maximumscore van 6 wordt gegeven. In de laatste tests van het lab in september en oktober 2024 scoorde McAfee een volledig cijfer, zes uit zes, voor zowel Bescherming als Prestaties. Bruikbaarheid kreeg een score van 5,5, en gezien het feit dat sommige klachten later aan bod zullen komen, lijkt dit redelijk. Over het algemeen is het nog steeds een geweldige score en het bedrijf heeft bij verschillende gelegenheden een volledig cijfer gekregen.
Het laatste onafhankelijke lab in dit artikel is AV-Comparatives, dat vier tests uitvoert op consumentenantivirussuites. McAfee werd getest in drie van de vier: de laatste Real-world Protection Test, Performance Test en Malware Protection Test. Respectievelijk scoorde Total Protection Advanced+, Advanced+ en Advanced, waarbij Advanced+ de hoogst mogelijke onderscheiding is en Advanced de op één na hoogste. In het algemeen kan een dergelijk resultaat als een overwinning worden beschouwd, omdat het zelden voorkomt dat een product herhaaldelijk Advanced+ over de hele linie ontvangt.
In praktijktests uitgevoerd door een andere publicatie detecteerde en verminderde Total Protection 90% van de malwarevoorbeelden die het tegenkwam. Er hoeft maar één malware-infectie, bijvoorbeeld een ransomware-aanval, door te dringen om je dag te verpesten. Dat gezegd hebbende, geen enkel product is perfect en in phishing beschermingstests hield Total Protection alle schadelijke phishing URL's tegen.
Installatie en gebruikerservaring
Een van de weinige klachten die ik heb over de website van McAfee is dat deze nogal verwarrend kan zijn en het selecteren van een product is zeker niet eenvoudig. Je wordt aangeraden de tijd te nemen om het product te kiezen dat je wilt. Als je die hindernis genomen hebt, is de installatie een eenvoudig proces.
Je begint met het online invoeren van je registratiecode. Op dat moment kun je het direct op je apparaat installeren of links sturen om het op andere apparaten te installeren. Er is ook een optie om de installatie op mobiele apparaten te starten door op een QR-code te klikken. Wanneer je het programma downloadt, krijg je een serienummer dat verschilt van je activeringscode. Het wordt sterk aangeraden om dat nummer te bewaren voor het geval je McAfee om wat voor reden dan ook opnieuw moet installeren.
Eenmaal geïnstalleerd, wat snel gaat, is het programma klaar om je te beschermen. De eindgebruiker krijgt de gebruikersinterface te zien, die is verbeterd ten opzichte van eerdere McAfee-producten, maar op sommige gebieden nog steeds wat onduidelijk is.
Op dit moment krijgen gebruikers linksboven een groot paneel te zien met beveiligingsvoorstellen of een link naar hun online abonnement. Daarnaast is er een kleiner paneel met statistieken dat de status van de antivirus- en firewallonderdelen weergeeft en eventuele beveiligingsproblemen rapporteert. Daaronder staan de functies die toegankelijk zijn voor de gebruiker.
Total Protection-functieset
Het stand-alone antiviruspakket van McAfee heeft weinig gemeen met Total Protection. Alleen de anti-malware engine en de firewall, die de firewall van Windows aanvult in plaats van vervangt, zijn gedeelde onderdelen. De onderstaande functies zijn exclusief voor Total Protection.
Onbeperkt VPN
Aangezien antivirusprogramma's gericht zijn op het beschermen van uw gegevens die op uw computer zijn opgeslagen, wat gebeurt er dan als die gegevens het wilde en vaak gevaarlijke digitale landschap van het internet in worden gestuurd? Dit is typisch waar een VPN om de hoek komt kijken om gegevens onderweg te versleutelen.
Hoewel VPN's je de mogelijkheid kunnen bieden om inhoud te bekijken die is vergrendeld door een geolocatie op een streamingdienst, is deze gegevensversleuteling de primaire beveiligingsfunctie.
McAfee nam in 2018 de populaire VPN-service TunnelBear over en heeft de overgenomen technologie gebruikt om zijn klanten een van de best beoordeelde VPN-services te bieden die 2018 ingaan.
De dienst heet nu Secure VPN en is volledig geïntegreerd in de gebruikersinterface, waardoor het starten en stoppen van de VPN en de instellingen eenvoudiger zijn. Dit is beter dan te worden omgeleid naar aparte applicaties of, erger nog, browser-gebonden web-apps voor VPN-gebruik.
Secure VPN is een onbeperkte VPN, dus er worden geen dagelijkse gegevenslimieten opgelegd, vergelijkbaar met andere VPN's die worden aangeboden door de concurrentie van McAfee, die zogenaamd gratis zijn maar slechts een paar honderd megabytes aan gegevensgebruik per dag bieden. Dat is een groot voordeel, maar een VPN is zo goed als zijn privacybeleid.
Idealiter slaat een VPN zo weinig mogelijk gegevens op en heeft het een verstandig beleid om om te gaan met verzoeken om informatie van wetshandhavers. TunnelBear voldoet aan deze eisen en overtreft ze zelfs. Sinds McAfee het VPN heeft overgenomen, valt het onder het overkoepelende privacybeleid van McAfee. Dit beleid is nogal uitgebreid en lijkt voor het ongetrainde oog van de schrijver minder gericht op gegevensbescherming en privacy dan het vorige beleid van TunnelBear.
Web Beveiligings Modules
In dit opzicht bevat Total Protection vier modules die zijn ontworpen om je webidentiteit en algemene browse-ervaring te beschermen. De eerste is een scambeveiligingsmodule voor mobiele iOS- en Android-apparaten. Indien geactiveerd, leest deze functie inkomende sms'jes en markeert ze als mogelijk oplichterij of geassocieerd met phishing. De eindgebruiker krijgt een banner te zien die hem waarschuwt dat het bericht verdacht is.
Total Protection bevat ook een functie voor identiteitsbewaking die het dark web scant op informatie over jou uit datalekken en -lekken. Standaard wordt gescand op het door de gebruiker opgegeven e-mailadres. De scans kunnen echter worden uitgebreid naar creditcards, bankrekeningen, e-mailadressen, gebruikersnamen, telefoonnummers, belastingpassen, paspoorten, rijbewijzen, identificatienummers van ziektekostenverzekeringen, burgerservicenummers en geboortedata.
Als een na laatste, voor functies die in grote lijnen onder de webbeveiligingsfuncties vallen, is er een browserextensie genaamd Web Advisor voor gevaarlijke websitelinks en inhoud. Het beoordeelt ook zoekresultaten als veilig of riskant.
Tot slot wordt Total Protection ook geleverd met een wachtwoordmanager genaamd True Key. Dit is beter dan geen wachtwoordmanager. Het kan echter een hele strijd zijn om te gebruiken en te navigeren. Dit werkt ook via een browserextensie, maar heeft geen webinterface.
Er is een speciale app voor mobiele apparaten, maar voor pc-gebruikers is deze functie zwak. Dat gezegd hebbende, is de beste eigenschap van True Key misschien wel de multifactor authenticatie, die zowel het hoofdwachtwoord als een vertrouwd apparaat vereist. Elke poging om in te loggen vanaf een apparaat dat nog niet vertrouwd is, vereist extra verificatie.
Bestandsvernietiger
Bestanden die via normale procedures zijn verwijderd, kunnen worden hersteld. File Shredders voorkomen het herstel van verwijderde gegevens die bijzonder waardevol kunnen zijn voor cybercriminelen door gegevens te overschrijven met behulp van specifieke protocollen die zijn ontworpen om de oorspronkelijke informatie te versluieren. Dit gebeurt meerdere keren, waardoor herstel vrijwel onmogelijk is. McAfee's File Shredder voert deze actie uit voor geselecteerde bestanden in overeenstemming met de standaard van het Amerikaanse Ministerie van Defensie.
Opgemerkt moet worden dat deze bewerkingen het beste werken op harde schijven. Als je gegevens moet wissen van een Solid-State Drive (SSD), bestaan er verschillende andere methoden die de levensduur van de schijf niet verkorten.
Inpakken
Het is veilig om Total Protection alleen al aan te bevelen voor zijn malwarebescherming en VPN. De extra functies zijn zeker leuk om te hebben in het moderne internet-gedreven tijdperk. Afgezien van de onvermijdelijke problemen met de gebruikerservaring, kan het product zich nog steeds meten met de concurrentie, maar de extra kosten kunnen beginnende kopers afschrikken.
Total Security wordt aangeprezen als McAfee's nieuwe startpunt en het voldoet zeker aan dit doel. In vergelijking met het aanbod van Bitdefender, het beperkte licentieplan en de verschillende productvariaties voor verschillende besturingssystemen, steekt Total Protection echter niet met kop en staart boven de concurrentie uit.
Uiterlijk van McAfee Total Protection:
▼ Toon discussie