FacebookTwitterLinkedIn

Hoe omleidingen naar getsearchredirecting.com stoppen

Ook bekend als: getsearchredirecting.com browser hijacker
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat voor programma is getsearchredirecting.com?

We hebben getsearchredirecting.com geïnspecteerd en vastgesteld dat het gebruikers omleidt naar ten minste twee andere adressen en wordt gepromoot via een valse extensie. Noch getsearchredirecting.com noch de app die het promoot is betrouwbaar. Gebruikers die worden omgeleid door getsearchredirecting.com moeten de bijbehorende extensie zo snel mogelijk verwijderen.

getsearchredirecting.com verwijst door naar find.nsrc-now.com en bing.com

Getsearchredirecting.com in detail

Getsearchredirecting.com wordt gepromoot via een valse extensie die bekend staat als Norton Safe Search Enhanced. Bij het invoeren van een zoekopdracht dwingt deze app gebruikers om getsearchredirecting.com te bezoeken, die ze vervolgens omleidt naar bing.com via find.nsrc-now.com, een ander dubieus adres. Bing.com is een legitieme zoekmachine.

Aangezien getsearchredirecting.com wordt geassocieerd met een ander verdacht adres en een valse browserextensie, moet het niet worden vertrouwd/bezocht. Om te voorkomen dat getsearchredirecting.com wordt bezocht, moeten gebruikers Norton Safe Search Enhanced verwijderen uit de getroffen browsers. Een andere reden om deze extensie te verwijderen is dat het de functie "Beheerd door uw organisatie" kan activeren in Chrome en Edge-browsers.

Wanneer Norton Safe Search Enhanced de bovengenoemde functie beheert, kan het gegevens op alle websites lezen en wijzigen en thema's, apps en extensies beheren. Dit kan aanzienlijke privacyrisico's opleveren door gevoelige informatie bloot te leggen. Het kan ook leiden tot kwetsbaarheden in de beveiliging door de toevoeging van kwaadaardige extensies of het uitschakelen van beveiligingsmaatregelen.

Daarnaast kunnen deze wijzigingen instabiliteit en prestatieproblemen in de browser veroorzaken en gebruikers de toegang tot bepaalde websites ontzeggen. Schaduwachtige extensies die de functie "beheerd door uw organisatie" inschakelen, moeten daarom onmiddellijk uit browsers worden verwijderd.

Het is opmerkelijk dat adressen zoals getsearchredirecting.com gebruikers naar dubieuze pagina's kunnen omleiden. Gebruikers kunnen terechtkomen op websites die verschillende scams, mogelijk schadelijke apps en vergelijkbare inhoud hosten.

Samenvatting van bedreigingen:
Naam getsearchredirecting.com browser hijacker
Type bedreiging Omleiding, Zoek kaper
Browseruitbreiding(en) Norton Safe Search Enhanced
Veronderstelde functionaliteit De app wordt verondersteld maximale bescherming voor browsers te bieden
Namen detectie (Installer) CrowdStrike Falcon (Win/grayware_confidence_70% (D)), DrWeb (Program.Unwanted.5508), McAfee Scanner (Ti!33CE4178B157), Trapmine (Suspicious.low.ml.score), Volledige lijst (VirusTotal)
Opsporingsnamen (getsearchredirecting.com) Seclookup (Schadelijk), Volledige lijst (VirusTotal)
Detectienamen (find.nsrc-now.com) N/A (VirusTotal)
Symptomen Ongewenste omleidingen naar getsearchredirecting.com en find.nsrc-now.com
Distributiemethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installateurs (bundelen), dubieuze websites en soortgelijke kanalen.
Schade Volgen van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), tonen van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Conclusie

Getsearchredirecting.com maakt deel uit van een netwerk waarbij een frauduleuze extensie en andere twijfelachtige domeinen betrokken zijn. Deze associatie brengt risico's met zich mee zoals privacyschendingen, beveiligingslekken en ongewenste wijzigingen aan browserinstellingen. Gebruikers worden aangemoedigd waakzaam te blijven en te overwegen gerelateerde extensies te verwijderen om hun online veiligheid te garanderen.

Hoe is ongewenste software op mijn computer geïnstalleerd?

De Norton Safe Search Enhanced-extensie wordt verspreid via een misleidende site die ten onrechte beweert dat een browser verouderd is en dat gegevens kwetsbaar zijn. Als gebruikers de instructies op deze onbetrouwbare site volgen, wordt de extensie toegevoegd aan hun browser.

Bovendien kunnen ongewenste installaties plaatsvinden via misleidende advertenties of pop-ups (bijv. nepwaarschuwingen), maar ook bij het gebruik van onofficiële app stores, downloaders van derden, P2P-netwerken en soortgelijke downloadbronnen.

Bovendien worden onbetrouwbare toepassingen vaak toegevoegd als extra aanbiedingen in de installatiepakketten van gratis of dubieuze programma's. Gebruikers installeren of voegen onopzettelijk onbetrouwbare toepassingen toe. Gebruikers installeren of voegen deze extra's onbedoeld toe wanneer ze doorgaan met de installatie zonder de standaardinstellingen te wijzigen om de selectie van de ongewenste aanbiedingen ongedaan te maken.

Hoe de installatie van ongewenste toepassingen vermijden?

Download software uitsluitend van officiële websites en gerenommeerde app stores en vermijd onofficiële bronnen. Controleer tijdens de installatie van software zorgvuldig het installatieprogramma op optionele installaties en deselecteer deze indien nodig. Sta geen meldingen van verdachte websites toe en wees voorzichtig met pop-ups, advertenties of soortgelijke inhoud op dubieuze webpagina's.

Zorg ervoor dat je besturingssysteem en geïnstalleerde software up-to-date zijn en voer regelmatig scans uit op ongewenste toepassingen. Gebruik een vertrouwde beveiligingstool voor een betere bescherming tegen bedreigingen. Als je computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we je aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te elimineren.

Website die de nep Norton Safe Search Enhanced-extensie promoot:

getsearchredirecting.com redirect promoter

Norton Safe Search Enhanced extensie's beschrijving:

getsearchredirecting.com omleiden Norton Safe Search Enhanced extensie beschrijving

Norton Safe Search Enhanced op Edge:

getsearchredirecting.com leidt Norton Safe Search Enhanced-extensie om op Edge

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Ongewenste software verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

getsearchredirecting.com verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met verwijderingsprogramma's naar ongewenste toepassingen, selecteer deze en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat je de ongewenste toepassing hebt verwijderd, scan je je computer op resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware-infecties. Gebruik de aanbevolen malwareverwijderingssoftware om je computer te scannen.

Adware verwijderen uit internetbrowsers:

Video die laat zien hoe u ongewenste invoegtoepassingen voor uw browser verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Getsearchredirecting.com stap voor stap verwijderen uit Google Chrome 1

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Extensies" en klik op "Extensies beheren". Zoek "Norton Safe Search Enhanced" of andere verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Getsearchredirecting.com stap voor stap verwijderen uit Google Chrome 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van getsearchredirecting.com browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Getsearchredirecting.com uit Mozilla Firefox verwijderen 1

Klik op het Firefox-menu firefox menupictogram (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster alle recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Getsearchredirecting.com uit Mozilla Firefox verwijderen 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van getsearchredirecting.com browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de getsearchredirecting.com browser hijacker, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om getsearchredirecting.com browser hijacker van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over getsearchredirecting.com browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/30358-getsearchredirecting-com-redirect

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website getsearchredirecting.com te bezoeken?

Door gebruikers te dwingen getsearchredirecting.com te bezoeken, kunnen meer inkomsten worden gegenereerd door het aantal bezoekers van de site te verhogen, wat via verschillende methoden kan worden gemonetariseerd.

Is het bezoeken van getsearchredirecting.com een bedreiging voor mijn privacy?

Ja, het bezoeken van getsearchredirecting.com kan uw privacy in gevaar brengen. Deze site kan persoonlijke informatie verzamelen, je online activiteiten bijhouden of je omleiden naar onbetrouwbare sites met als doel persoonlijke gegevens te stelen, dubieuze apps te verspreiden, oplichting te promoten, enz.

Hoe is een ongewenste extensie in mijn browser geïnfiltreerd?

De Norton Safe Search Enhanced-extensie wordt verspreid via bedrieglijke pagina's. Onbetrouwbare extensies kunnen ook worden toegevoegd wanneer gebruikers gratis of dubieuze software installeren zonder de standaardinstellingen in installatieprogramma's aan te passen. Bovendien kunnen ongewenste installaties plaatsvinden via misleidende advertenties, pop-ups, onofficiële app stores, downloaders van derden en peer-to-peer (P2P) netwerken.

Helpt Combo Cleaner mij bij het verwijderen van Norton Safe Search Enhanced?

Combo Cleaner scant computers en identificeert en verwijdert ongewenste software. Handmatige verwijdering van dergelijke software kan lastig zijn, omdat er zelfs na verwijdering nog restgegevens in het systeem kunnen achterblijven. Daarom wordt het gebruik van gespecialiseerde tools voor verwijdering aanbevolen om een grondige opschoning te garanderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
getsearchredirecting.com browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van getsearchredirecting.com browser hijacker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.