FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijder je BeaverTail van het geïnfecteerde macOS-systeem

Ook bekend als: BeaverTail steler
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Ernstig

Wat voor soort malware is BeaverTail?

BeaverTail is een informatiediefstal gericht op macOS-gebruikers. Cybercriminelen verspreiden het via een valse website die een applicatie host die een legitieme service nabootst. Naast het stelen van informatie downloadt BeaverTail aanvullende malware die werkt als een achterdeur. BeaverTail moet dus onmiddellijk van geïnfecteerde systemen worden verwijderd om mogelijke gevolgen te voorkomen.

BeaverTail malware

BeaverTail malware overzicht

BeaverTail is malware die gericht is op gevoelige gegevens die zijn opgeslagen in cryptocurrency-wallets en creditcardgegevens die zijn opgeslagen in webbrowsers. Door zich te richten op cryptocurrency-wallets, probeert BeaverTail privésleutels of andere gegevens die nodig zijn voor transacties te stelen. Hierdoor kunnen cybercriminelen cryptocurrency van slachtoffers stelen.

BeaverTail kan ook creditcardnummers, vervaldata en beveiligingscodes die zijn opgeslagen in webbrowsers opsporen en extraheren. Deze gegevensdiefstal kan leiden tot financiële fraude, ongeautoriseerde transacties en uitdagingen bij het herstellen van verliezen of het beveiligen van getroffen accounts. Naast het stelen van bovengenoemde informatie kan BeaverTail ook andere malware laten vallen, bekend als InvisibleFerret.

InvisibleFerret is een op Python gebaseerde backdoor-malware. Deze backdoor kan toetsaanslagen vastleggen en gevoelige informatie extraheren. Dit betekent dat het heimelijk toetsaanslagen van slachtoffers kan vastleggen, inclusief gevoelige informatie zoals inloggegevens, ID-kaartgegevens, burgerservicenummers, creditcardgegevens en andere vertrouwelijke gegevens.

Met de functie voor het exfiltreren van gegevens kunnen kwaadwillenden gestolen informatie overbrengen van het aangetaste systeem naar externe servers die worden beheerd door de aanvallers. Deze malware kan ook bestanden downloaden en uitvoeren, mogelijk andere kwaadaardige software. Bovendien steelt het gegevens van de sleutelhanger van macOS en lokale statusbestanden voor Chrome, Opera, Brave en mogelijk andere browsers.

Over het geheel genomen kan een computer die geïnfecteerd is met BeaverTail leiden tot financieel verlies, identiteitsdiefstal, extra infecties en mogelijk andere negatieve gevolgen.

Samenvatting van de bedreiging:
Naam BeaverTail steler
Type bedreiging Informatieverspreider, Oplader, Mac-malware, Mac-virus
Namen van detectie Avast (MacOS:Stealer-AS [Trj]), Combo Cleaner (Trojan.GenericKD.73508796), ESET-NOD32 (OSX/NukeSped.AN), Kaspersky (HEUR:Trojan-PSW.OSX.BeaverTail.gen), Volledige lijst met detecties (VirusTotal)
Symptomen Een programma dat je je niet herinnert te zijn geïnstalleerd verscheen plotseling op je computer.
Distributiemethoden Valse MiroTalk-toepassing, misleidende website
Schade Geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, extra infecties en mogelijk andere schade.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Informatiedieven in het algemeen

Informatiedieven zijn ontworpen om in het geheim gevoelige gegevens te verzamelen van geïnfecteerde systemen. Ze richten zich meestal op persoonlijke en financiële informatie zoals inloggegevens, creditcardgegevens, burgerservicenummers en andere gevoelige gegevens die op computers zijn opgeslagen. Informatiedieven zijn vaak in staat om detectie door antivirussoftware en beveiligingsmaatregelen te omzeilen.

Enkele voorbeelden van andere informatiedieven die gericht zijn op macOS-systemen zijn ROD Stealer, Poseidon Stealer en PureLand Stealer.

Hoe heeft malware mijn computer geïnfecteerd?

BeaverTail doet zich voor als een legitieme browser-gebaseerde video-oproepservice met de naam MiroTalk. Het wordt gedistribueerd via een macOS-schijfimage (voor de legitieme MiroTalk-service hoeft geen app te worden gedownload). Slachtoffers worden gelokt om deze kwaadaardige software te downloaden van een valse website die lijkt op de legitieme MiroTalk-service. Eenmaal gedownload en uitgevoerd, infiltreert BeaverTail het systeem.

Andere malwareverspreidingsmethoden zijn het verzenden van schadelijke koppelingen of bestanden via e-mail, het compromitteren van legitieme pagina's, het maken van schadelijke advertenties, het uitbuiten van zwakke plekken in software, het verbergen van malware in illegale software (of crackingtools), het infecteren van USB-stations en het gebruiken van P2P-netwerken (en vergelijkbare kanalen).

Hoe voorkomt u de installatie van malware?

Gebruik altijd officiële websites en app stores als je software wilt downloaden. Vermijd het gebruik van bronnen zoals P2P-netwerken, twijfelachtige websites, downloaders van derden, onofficiële app-winkels, enz. Klik niet op advertenties, pop-ups, knoppen en links op dubieuze webpagina's. Werk het besturingssysteem en de geïnstalleerde toepassingen regelmatig bij.

Open geen links en bijlagen in verdachte e-mails van onbekende adressen. Download nooit illegale software, cracking tools of key generators. Gebruik ook gerenommeerde beveiligingssoftware. Als je computer al geïnfecteerd is, raden we je aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te elimineren.

Schadelijk DMG-bestand dat zich voordoet als MiroTalk-installatieprogramma:

BeaverTail malware nep mirotalk dmg bestand

Valse MiroTalk toepassing:

BeaverTail malware nep mirotalk app

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Ongewenste software verwijderen:

Verwijder potentieel ongewenste toepassingen uit je map "Toepassingen":

Handmatig verwijderen van schadelijke Mac-programma's

Klik op het Finder icoon. Selecteer in het Finder venster "Toepassingen". Zoek in de map Toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte toepassingen en sleep deze naar de Prullenbak. Nadat u de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken hebt verwijderd, scant u uw Mac op resterende ongewenste onderdelen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Mijn computer is geïnfecteerd met BeaverTail malware, moet ik mijn opslagapparaat formatteren om er vanaf te komen?

Het wordt aanbevolen om tools zoals ComboCleaner te gebruiken voor het verwijderen van malware. Het formatteren van een opslagapparaat verwijdert alle gegevens die erop zijn opgeslagen. Het moet dus worden gedaan als niets anders werkt.

Wat zijn de grootste problemen die malware kan veroorzaken?

Malware kan schade veroorzaken zoals identiteitsdiefstal, geldverlies, diefstal van persoonlijke accounts, bijkomende infecties, trage computerprestaties, gegevensversleuteling en andere problemen.

Wat is het doel van BeaverTail malware?

BeaverTail steelt gegevens van cryptowallets en creditcardgegevens van browsers. Het kan ook malware downloaden die toetsaanslagen logt en andere kwaadaardige acties uitvoert.

Hoe heeft BeaverTail malware mijn computer geïnfiltreerd?

BeaverTail vermomt zichzelf als MiroTalk, een echte browsergebaseerde videobel service, door gebruik te maken van een macOS schijfimage. Slachtoffers worden misleid om het te downloaden van een valse website die lijkt op de legitieme MiroTalk. Na installatie infiltreert BeaverTail het systeem.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen malware?

Combo Cleaner kan bijna alle herkende malware-infecties effectief detecteren en verwijderen. Geavanceerde malware nestelt zich echter vaak diep in het systeem, waardoor een volledige systeemscan nodig is voor detectie en verwijdering.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
BeaverTail steler QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van BeaverTail steler op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.