Voorkom dat je wordt opgelicht door valse "Aethir ($ATH) Allocation" websites
Geschreven door Tomas Meskauskas op
Wat is de nep "Aethir ($ATH) Allocation" website?
"Aethir ($ATH) Toewijzing" is een zwendel die het Aethir platform (aethir.com) imiteert. Deze zwendel verleidt gebruikers om hun digitale portefeuilles onbedoeld bloot te stellen aan een cryptodraaier door een toewijzingstoename van ATH cryptocurrency te promoten. Slachtoffers van deze zwendel ervaren financieel verlies.
BELANGRIJKE OPMERKING: Wij beoordelen geen cryptoprojecten, doe alsjeblieft je eigen onderzoek als je geld investeert.
Federal Trade Comission (FTC) stelt dat sinds het begin van 2021 meer dan 46.000 mensen hebben gemeld dat ze meer dan $1 miljard aan crypto hebben verloren door oplichting - dat is ongeveer één op elke vier dollars die verloren zijn gegaan, meer dan elke andere betaalmethode.
Nep "Aethir ($ATH) Toewijzing" website overzicht
We ontdekten deze zwendel op aethirfoundation[.]com, maar het zou ook op andere domeinen gepromoot kunnen worden. Het plan doet zich voor als Aethir (aethir.com) - een cloud computing service infrastructuur met GPU's (Graphics Processing Units) van enterprisekwaliteit om een wereldwijd netwerk te creëren voor het leveren van bronnen aan verschillende gebieden (bijv. AI [Artificial Intelligence], gaming, enz.).
De valse webpagina spoort gebruikers aan om hun ATH (Aethir) cryptocurrency toewijzing te verhogen, en door dit te proberen - stellen ze hun cryptowallets bloot aan een drainer. Het moet worden benadrukt dat deze zwendel op geen enkele manier is geassocieerd met het werkelijke Aethir platform of andere bestaande projecten en entiteiten.
Het afvoermechanisme wordt geactiveerd wanneer een slachtoffer zijn digitale portemonnee verbindt - en zo een kwaadaardig contract ondertekent dat automatische transfers naar cryptowallets van oplichters mogelijk maakt. Deze transacties kunnen vaag lijken en daardoor lange tijd onopgemerkt blijven. Sommige geldlopers kunnen de waarde van digitale activa schatten en richten zich daar als eerste op.
Het moet worden vermeld dat vanwege de bijna niet te traceren aard van cryptocurrency transacties - ze niet kunnen worden teruggedraaid. Daarom kunnen slachtoffers van oplichting zoals deze nep "Aethir ($ATH) Allocation" site de gestolen activa niet terugkrijgen.
Naam | "Aethir ($ATH) Allocation" crypto drainer |
Type bedreiging | Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude, Cryptocurrency Drainer |
Valse claim | Gebruikers worden aangemoedigd om hun ATH cryptocurrency allocatie te verhogen. |
Vermommen | Aethir platform |
Verwante domeinen | aethirfoundation[.]com |
Namen van detecties | G-Data (Phishing), Seclookup (Kwaadaardig), Fortinet (Spam), Volledige lijst met detecties (VirusTotal) |
Dienend IP-adres | 104.21.95.40 |
Distributiemethoden | Gecompromitteerde websites, spam op sociale media, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen. |
Schade | Geldelijk verlies |
Malware verwijderen (Windows) | Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken. |
Voorbeelden van cryptocurrency oplichterij
"$testME Token Claim", "Fake Virtuals Protocol Website", "$RIO Rewards" en "Stake SUSHI" zijn slechts enkele van onze laatste artikelen over cryptocurrency drainers.
Oplichters die digitale valuta als doelwit hebben, doen dit voornamelijk door gebruik te maken van afvoermechanismen om geld te stelen van blootgestelde portemonnees, door te phishen voor inloggegevens voor portemonnees en door gebruikers te misleiden om handmatig geld over te maken naar portemonnees die eigendom zijn van de oplichter.
Hoewel het gebruikelijk is dat online zwendel slecht in elkaar zit en vol fouten zit, kunnen ze ook vakkundig in elkaar zitten en zelfs het ontwerp van legitieme websites perfect kopiëren. Daarom raden we je ten zeerste aan om waakzaam te zijn wanneer je surft en investeert.
Hoe ben ik op een scamwebsite terechtgekomen?
Online zwendel wordt meestal verspreid via spam (bijv. e-mails, PM's/DM's, sms'jes, browsermeldingen, sociale media/forumberichten, enz.), websites die malafide advertentienetwerken gebruiken, opdringerige advertenties (malvertising), verkeerd getypte URL's (typosquatting) en adware.
Cryptodrainers in het bijzonder worden vaak gepromoot via opdringerige pop-up advertenties. Sommige pop-ups zijn zelf volledig functionele drainers; ze verleiden gebruikers tot het "koppelen" van digitale portemonnees door verschillende voordelen te beloven. Het is opmerkelijk dat deze advertenties zijn aangetroffen op echte sites die waren gecompromitteerd.
Daarnaast worden crypto-georiënteerde schema's onderschreven via spam op sociale media. Promotionele berichten en PM's/DM's kunnen worden gemaakt met behulp van gehackte accounts (d.w.z. accounts die oorspronkelijk toebehoren aan echte ondernemers, beroemdheden, influencers, projecten, bedrijven, enz.)
Hoe vermijd je het bezoeken van scamwebsites?
De sleutel tot online veiligheid is voorzichtigheid. Let daarom op URL's en typ ze aandachtig over. Wees op je hoede voor advertenties en websites die beloftes doen die te mooi klinken om waar te zijn. Gebruik geen sites die illegale inhoud of andere twijfelachtige diensten aanbieden (bijv. Torrenting, illegaal streamen/downloaden, enz.), omdat deze webpagina's meestal gebruikmaken van malafide advertentienetwerken.
Schakel dubieuze pagina's niet in om browsermeldingen te geven, maar negeer of weiger dergelijke verzoeken (druk bijvoorbeeld op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enzovoort). Behandel inkomende e-mails en andere berichten met waakzaamheid; open geen bijlagen of koppelingen in verdachte/irrelevante e-mails.
Download alleen van officiële/geverifieerde kanalen en benader installaties met zorg (bijvoorbeeld, bestudeer de voorwaarden en opties, gebruik "Aangepaste/geavanceerde" instellingen en selecteer geen aanvullende apps, extensies, etc.) - om te voorkomen dat gebundelde/gevaarlijke software (zoals adware) het apparaat infiltreert.
Als je computer al geïnfecteerd is, raden we je aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te elimineren.
Verschijning van de "Aethir ($ATH) Allocation" valse website (GIF):
Screenshot van de officiële Aethir website (aethir.com):
Onmiddellijke automatische malwareverwijdering:
Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner
De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.
Snelmenu:
- Wat is "Aethir ($ATH) Allocation" crypto drainer?
- Hoe herkent u een pop-up scam?
- Hoe werken pop-up scams?
- Hoe verwijdert u valse pop-ups?
- Hoe voorkomt u valse pop-ups?
- Wat moet u doen als u in een pop-up scam geluisd bent?
Hoe herkent u een pop-up scam?
Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.
Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.
Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:
- Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
- Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
- Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
- Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
- Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.
Voorbeeld van een pop-up scam:
Hoe werken pop-up scams?
Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.
Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.
Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?
In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.
In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.
Hoe voorkom ik valse pop-ups?
Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.
Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.
Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?
Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.
- Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
- Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
- Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
- Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.
Veelgestelde vragen (FAQ)
Wat is een online zwendel?
Een online zwendel is een soort inhoud die wordt gehost op het web en die bedoeld is om gebruikers te misleiden tot het uitvoeren van specifieke acties. Slachtoffers kunnen bijvoorbeeld worden verleid om digitale portemonnees aan te sluiten op cryptodraaiers, geldtransacties uit te voeren, kwetsbare informatie vrij te geven, producten te kopen, zich in te schrijven voor diensten, software te downloaden/installeren, enz.
Wat is het doel van online zwendel?
Online scams worden gemaakt om winst te maken. Cybercriminelen genereren voornamelijk inkomsten door geld te verkrijgen door middel van misleiding, het onderschrijven van inhoud (bijv. websites, software, producten, diensten, enz.), het verkopen/misbruiken van gevoelige gegevens en het verspreiden van malware.
Ik heb digitale tegoeden verloren aan de "Aethir ($ATH) Allocation" zwendel, kan ik mijn geld terugkrijgen?
Cryptocurrency transacties zijn onomkeerbaar omdat ze bijna niet te traceren zijn. Daarom kunnen slachtoffers van oplichting zoals deze nep "Aethir ($ATH) Toewijzing" site hun geld niet terugkrijgen.
Waarom kom ik online zwendel tegen?
Online zwendel wordt voornamelijk gepromoot via webpagina's die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, opdringerige advertenties (malvertising), spam (bijv. berichten op sociale media/forums, DM's/PM's, e-mails, sms'jes, browsermeldingen, enz.), verkeerd gespelde URL's (typosquatting) en adware.
Beschermt Combo Cleaner mij tegen online oplichting?
Combo Cleaner kan bezochte websites scannen en misleidende/malafide inhoud detecteren. Het kan ook alle verdere toegang tot dergelijke sites blokkeren.
▼ Toon discussie