Hoe meldingen (advertenties) van de website "defender" verwijderen
Geschreven door Tomas Meskauskas op
Wat zijn de "Defender" websites?
De "Defender" websites verwijzen naar een groep malafide websites die het woord "defender" in hun second-level domein hebben. Voorbeelden van pagina's in deze familie zijn wsdefender[.]xyz, modefender[.]xyz, sldefender[.]pro en talloze andere.
Deze malafide webpagina's kunnen misleidende inhoud en spam met browsermeldingen ondersteunen. Bovendien kunnen "Defender" pagina's gebruikers omleiden naar andere (waarschijnlijk dubieuze/misdadige) websites. De meeste bezoekers komen op dit soort webpagina's terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door sites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken.
Overzicht "Defender" website groep
Websites uit de "Defender"-familie hebben dit woord (naast andere woorden of tekens) in hun domein op het tweede niveau, maar kunnen verschillende subdomeinen en zelfs topleveldomeinen hebben (bijv. ".pro", ".xyz", ".top", ".info", etc.).
Het gedrag van malafide pagina's (d.w.z. wat ze hosten/versturen) kan verschillen afhankelijk van het IP-adres/geolocatie van de bezoeker. Het doel van deze webpagina's is om bezoekers te verleiden om de browser de melding te laten afleveren. Veel malafide sites gebruiken lokmiddelen om dit doel te bereiken, zoals valse CAPTCHA-verificatietests, expliciete inhoud voor volwassenen en andere soorten clickbait.
Deze pagina's kunnen zelfs verschillende oplichtingspraktijken uitvoeren (bijv. "Congratulations! You Have Been Chosen!", "TotalAV - U hebt onlangs aangetaste websites bezocht", "McAfee - Computer geïnfecteerd met mogelijk kritieke virussen", "Norton Subscription Payment Has Failed", "Coca Cola enquête", enz.)
Rogue websites gebruiken hun browsermeldingen om opdringerige advertentiecampagnes uit te voeren. De geleverde advertenties kunnen online scams (bijv. phishing, technische ondersteuning, enz.), onbetrouwbare/schadelijke software (bijv, ), onbetrouwbare/schadelijke software (bijv. PUA's, adware, browser hijackers, enz.) en malware (bijv. trojans, ransomware, cryptominers, enz.).
Kortom, via webpagina's zoals "Defender" - kunnen gebruikers te maken krijgen met systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.
Naam | Advertenties van Defender |
Type bedreiging | Pushberichten-advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-upadvertenties |
Waargenomen domeinen | wsdefender[.]xyz; modefender[.]xyz; sldefender[.]pro; xdefender[.]site; safetydefender[.top; googledefender[.]info; bitdefender[.]top; ovdefender[.]pro; wrsdefender[.]pro; rdefender[.]online; resdefender[.]pro; sodefender[.]pro; enz. |
Detectienamen (wrsdefender[.]pro) | Seclookup (Kwaadaardig), Fortinet (Spam), Sophos (Spam), Volledige lijst met detecties (VirusTotal) |
Dienend IP-adres (wrsdefender[.]pro) | 104.21.62.154 |
Symptomen | Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites die je bezoekt. Opdringerige pop-upadvertenties. Verminderde internetsnelheid. |
Verspreidingsmethoden | Misleidende pop-upadvertenties, valse beweringen op bezochte websites, potentieel ongewenste toepassingen (adware) |
Schade | Verminderde computerprestaties, browsertracking - privacyproblemen, mogelijke extra malware-infecties. |
Malware verwijderen (Windows) | Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken. |
Browser meldingsspam in het algemeen
Check-tl-ver, dm*.biz, en checkup zijn slechts enkele van onze artikelen over malafide webpaginagroepen. Dit soort sites geven browsermeldingen weer waarin misleidend en kwaadaardig materiaal wordt gepromoot. Onthoud dat alle echte inhoud die je via deze advertenties tegenkomt hoogstwaarschijnlijk wordt onderschreven door oplichters die misbruik maken van hun affiliateprogramma's om onwettige commissies te verwerven.
Hoe heeft een website van de "Defender" familie toestemming gekregen om spammeldingen te leveren?
Websites hebben toestemming van de gebruiker nodig om browsermeldingen af te leveren. Als u deze advertenties ontvangt van een website van de "Defender"-groep, is het dus duidelijk dat u bij het openen van de pagina toestemming hebt gegeven voor de levering ervan door te klikken op "Toestaan", "Meldingen toestaan" of een soortgelijke optie.
Hoe voorkom je dat misleidende sites spammeldingen afleveren?
Het is belangrijk om selectief te zijn bij het inschakelen van websites voor het leveren van browsermeldingen. Verdachte pagina's mogen geen toestemming krijgen om deze advertenties weer te geven; in plaats daarvan moeten hun verzoeken worden genegeerd of geweigerd (d.w.z. door te klikken op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz.)
In het geval van voortdurende ongevraagde omleidingen naar dubieuze sites, moet u de browser of het systeem controleren op geïnstalleerde adware. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te elimineren.
Schermafbeeldingen van meldingen (advertenties) die worden weergegeven door websites van de Defender-groep:
Uiterlijk van een website van de Defender-groep - wrsdefender[.]pro (GIF):
Onmiddellijke automatische malwareverwijdering:
Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner
De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.
Snelmenu:
- Wat is Advertenties van Defender?
- STAP 1. Verwijder spammeldingen uit Google Chrome
- STAP 2. Verwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android)
- STAP 3. Verwijder spammeldingen uit Mozilla Firefox
- STAP 4. Verwijder spammeldingen uit Microsoft Edge
- STAP 5. Verwijder spammeldingen uit Safari (macOS)
Schakel ongewenste browsermeldingen uit:
Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:
Verwijder spammeldingen uit Google Chrome:
Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".
Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).
Verwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):
Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".
Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).
Verwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:
Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".
Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).
Verwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:
Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".
Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).
Verwijder spammeldingen uit Safari (macOS):
Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.
Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)
Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?
Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.
Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.
Veelgestelde vragen (FAQ)
Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) van een "Defender"-website in de rechteronderhoek van mijn bureaublad?
Je hebt waarschijnlijk een pagina van een "Defender" groep bezocht en op "Toestaan", "Meldingen toestaan" of een vergelijkbare optie geklikt. Houd er rekening mee dat geen enkele website browsermeldingen (advertenties) kan leveren zonder toestemming van de gebruiker.
Ik heb op meldingen geklikt. Is mijn computer geïnfecteerd?
Nee, klikken op een browsermelding is onschuldig. Deze advertenties kunnen echter inhoud onderschrijven die ernstige problemen kan veroorzaken (waaronder malware-infecties).
Worden websites van de "Defender"-groep beschouwd als virussen?
Nee, "Defender"-websites worden niet geclassificeerd als virussen, hoewel ze virulente inhoud kunnen promoten. Rogue webpagina's kunnen online scams, onbetrouwbare/gevaarlijke software en zelfs malware promoten.
Verwijdert Combo Cleaner de websiteadvertenties van de "Defender" groep automatisch of zijn er nog handmatige stappen nodig?
Ja, Combo Cleaner scant je apparaat en trekt de machtigingen voor een malafide webpagina in. Het zal ook verdere toegang tot malafide, bedrieglijke/oplichtende en kwaadaardige sites weigeren. Daarom zijn er geen extra stappen nodig.
▼ Toon discussie