URL:MAL virus
Geschreven door Tomas Meskauskas op (bijgewerkt)
URL:MAL doorverwijzing verwijderingsinstructies
Wat is URL:MAL?
URL:MAL is de naam van een virus dat wordt gedetecteerd door de antivirusprogramma's AVG en Avast. De waarschuwing komt niet vaak voor maar ze verschijnt meestal wanneer gebruikers een kwaadaardige site bezoeken. Als u echter regelmatig dergelijke waarschuwingen opmerkt dan is de kans groot dat uw systeem besmet is met ongewenste applicaties van het adware-type.
Zoals hierboven vermeld is URL:MAL de naam van een potentiële bedreiging. Door te waarschuwen voor deze dreiging proberen AVG- en Avast te voorkomen dat gebruikers kwaadaardige sites bezoeken. Het is normaal dat gebruikers deze waarschuwing af en toe opmerken, maar wie regelmatig dergelijke URL:MAL-waarschuwingen ziet die heeft wellicht schadelijke adware-programma's op zijn of haar computer staan. Deze tonen inhoud van derden bovenop de bezochte websites. Daartoe gebruiken de adware-apps allerlei tools die de bezochte websites injecteren met kwaadaardige scripts. Deze veroorzaken de URL:MAL-waarschuwingen. Houd er rekening mee dat als u erop klikt de intrusieve advertenties meestal linken naar besmettelijke websites waarop andere scripts kunnen staan die potentieel ongewenste toepassingen of zelfs malware downloaden en installeren. Dit kan leiden tot computerinfecties met hoog risico. Een ander belangrijk probleem is dataspionage. Onderzoek toont aan dat adware vaak informatie verzamelt over de surfactiviteit. De verzamelde gegevens bevatten meestal persoonlijke data die ontwikkelaars kunnen delen met derden (die inkomsten genereren door misbruik te maken van privégegevens). Daarom kan het bijhouden van dergelijke gegevens leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. Als u voortdurend URL:MAL-waarschuwingen ziet dan is de kans groot dat uw systeem is geïnfecteerd. Daarom moet u alle dubieuze applicaties en browser plug-ins verwijderen en het systeem scannen met een gerenommeerde anti-virus en anti-spyware software om te controleren of er schadelijke bestanden zijn achtergebleven.
Naam | URL:MAL malware |
Bedreigingstype | Adware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen |
Symptomen | U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser. |
Verspreidings- methoden | Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's. |
Schade | Verminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties. |
Verwijdering | Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken. |
Er bestaan honderden adware-apps die vrijwel identiek zijn (bijvoorbeeld HidenGate, Amazon Shopping Assistant, ShutDownTime, Smart Application Controller, Instagram2go enz.) Allemaal bieden ze bepaalde zogezegd "nuttige functies", maar het enige doel van adware is om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars, en dus zijn de meeste nutteloos. In plaats van de beloofde functionaliteit te bieden vormen potentieel ongewenste toepassingen een directe bedreiging voor uw privacy en veiligheid op internet.
Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?
In sommige gevallen hebben adware-apps officiële downloadwebsites, maar de meeste infiltreren systemen zonder toestemming aangezien ontwikkelaars ze verspreiden met behulp van intrusieve reclamemethoden (de stiekeme installatie van programma's van derden samen met reguliere apps). Ontwikkelaars weten dat gebruikers vaak download- en installatieprocessen overhaasten en stappen overslaan. Daarom worden alle "gebundelde" apps verborgen onder de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download- en installatieprocessen. Bovendien klikken veel gebruikers vaak op allerlei advertenties en slaan ze download- en installatiestappen over. Dit leidt vaak tot de onbedoelde installatie van frauduleuze applicaties.
Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?
Het gebrek aan kennis en onvoorzichtige gedrag van gebruikers zijn de belangrijkste redenen voor computerbesmettingen. De sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Let daarom goed op bij het downloaden en installeren van software en bij het surfen op internet in het algemeen. Analyseer zorgvuldig alle download- en installatiestappen en vink alle extra inbegrepen programma's uit. Downloaders en installatieprogramma's van derden mogen nooit worden gebruikt omdat ontwikkelaars geld verdienen door malafide apps te promoten ("bundelen"). Download uw software alleen van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Valse advertenties lijken vaak legitiem, omdat ontwikkelaars veel geld investeren in het ontwerpen ervan, maar ze verwijzen vaak naar dubieuze sites (met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie enz.). Als u dergelijke advertenties regelmatig ziet, verwijder dan alle dubieuze toepassingen en browserextensies onmiddellijk. Als uw computer al is geïnfecteerd met frauduleuze apps, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.
Misleidende gratis software-installer die allerlei adware promoot/verspreidt:
Onmiddellijke automatische malwareverwijdering:
Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner
De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.
Snelmenu:
- Wat is URL:MAL?
- STAP 1. Verwijder adware via het configuratiescherm.
- STAP 2. Verwijder adware uit Internet Explorer.
- STAP 3. Verwijder frauduleuze plug-ins uit Google Chrome.
- STAP 4. Verwijder adware-extensies uit Mozilla Firefox.
- STAP 5. Verwijder kwaadaardige extensies uit Safari.
- STAP 6. Verwijder frauduleuze plug-ins uit Microsoft Edge.
Adware verwijdering:
Windows 10 gebruikers:
Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.
Windows 7 gebruikers:
Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.
macOS (OSX) gebruikers:
Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.
Zoek in het venster 'programma's verwijderen' naar verdachte/recent geïnstalleerde applicaties, selecteer deze items en klik op "Uninstall" of "Remove".
Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat URL:MAL doorverwijzingen veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om u computer te scannen gebruikt u best aanbevolen malware verwijderingssoftware.
Verwijder frauduleuze extensies uit internet browsers:
Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:
Verwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:
Klik op het tandwiel-icoon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons, selecteer deze en klik op "Verwijderen".
Optionele methode:
Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van url:mal malware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.
Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.
Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.
Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.
In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab
Klik op de Herstellen-knop.
Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.
Verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:
Klik op het Chrome menu icoon (rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.
Optionele methode:
Als je problemen hebt met het verwijderen van url:mal malware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....
Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.
In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken.
Verwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:
Klik op het Firefox menu (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijdert u alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.
Optionele methode:
Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van url:mal malware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.
Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu , in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon
Klik dan op Probleemoplossing-informatie.
In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.
In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.
Verwijder kwaadaardige extensies uit Safari:
Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….
In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.
Optionele methode:
Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…
In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.
Kwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:
Klik op het menu-icoon in Edge (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).
Optionele methode:
Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de url:mal malware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.
In het geopende menu kiest u Opnieuw instellen.
Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.
- Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.
Samenvatting:
De meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.
Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om url:mal malware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.
Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over url:mal malware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.
Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/13446-url-mal-virus
▼ Toon discussie