Trojan:Win32/Fuerboos Virus
Geschreven door Tomas Meskauskas op (bijgewerkt)
"Trojan:Win32/Fuerboos virus" verwijderingsgids
Wat is Trojan:Win32/Fuerboos?
Trojan:Win32/Fuerboos is de naam van een bedreiging die door Windows Defender gedetecteerd wordt. Hoewel het bericht stelt dat Trojan:Win32/Fuerboos een bedreiging van het type 'hoog risico' is, blijkt dit vaak een onterechte waarschuwing. Daardoor detecteert de antivirus-software vaak een legitiem bestand als kwaadaardig en verwijdert de software dit.
Deze zogenaamde "false positives" treden meestal op vanwege valse meldingen in de malwaredatabases (die misleidende informatie bevatten). Daarom behandelen somigge antiviruss-pakketten de legitieme bestanden als kwaadaardig. In dit geval wordt er een "false positive' gedetecteerd door de kunstmatige intelligentie van Windows Defender. Een dergelijke onterechte detectie lijkt misschien onbeduidend, maar de gedetecteerde gegevens worden verwijderd (antivirussen verwijderen bestanden permanent). Daarom kunnen false positives leiden tot het verlies van belangrijke gegevens. Gelukkig werken antivirusontwikkelaars de databases vaak bij en de onterechte detecteringen duren meestal niet lang. Als u meldingen over deze bedreiging ziet, dan moet u uw antivirussuite onmiddellijk bijwerken. In sommige gevallen bevatten de databases misleidende vermeldingen. De lijst met malwarebestanden bevat bijvoorbeeld niet altijd legitieme meldingen, wat resulteert in een false positive-detectie. Er bestaat echter wel een kleine kans dat het Trojan:Win32/Fuerboos-virus op uw systeem aanwezig is. Als u hiervan melding wordt gemaakt, scan dan het systeem met verschillende antivirus-pakketten om dit te bevestigen. Onthoud echter dat er maar één antivirussuite tegelijk op uw systeem geïnstalleerd mag zijn. Deze programma's kunnen interfereren, wat resulteert in onnauwkeurige scanresultaten.
Naam | Trojan:Win32/Fuerboos malware |
Bedreigingstype | Trojan, virus dat wachtwoorden steelt, online bankieren malware, spyware |
Symptomen | Trojans zijn ontworpen om stiekem te infiltreren in de computer van het slachtoffer en zich stil te houden, waardoor er geen specifieke symptomen duidelijk zichtbaar zijn op een geïnfecteerde machine. |
Verspreidings- methoden | Geïnfecteerde e-mailbijlagen, schadelijke online advertenties, social engineering, softwarecracks. |
Schade | Gestolen bankgegevens en wachtwoorden, identiteitsdiefstal, de computer van het slachtoffer wordt toegevoegd aan een botnet. |
Verwijdering | Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken. |
Er zijn veel voorbeelden van false positives die lijken op Trojan:Win32/Fuerboos. Voorbeelden zijn Trojan.gen.npe.2, ERDNT.LOC, Trojan:O97M/DPLink.A, en vele andere. In sommige gevallen worden legitieme bestanden gecategoriseerd als malware. In andere gevallen zijn de databasegegevens volledig fout (de malware bestaat niet eens en de melding bevat gewoon een lijst met willekeurige, legitieme bestanden). In elk geval is het resultaat identiek - bruikbare bestanden worden verwijderd.
Hoe besmette Trojan:Win32/Fuerboos mijn computer?
Er zijn honderden malwaredistributiemethoden, maar de vijf meest populaire zijn: 1) keteninfecties [het ene virus brengt het andere voort]; 2) spamcampagnes; 3) valse software-updates; 4) peer-to-peer [P2P]-netwerken, en; 5) bronnen voor het downloaden van externe software. Spam-campagnes verspreiden kwaadaardige bijlagen (meestal Microsoft Office-documenten) die, éénmaal geopend, malware downloaden en installeren. Valse updates besmetten het systeem door verouderde softwarefouten met fouten te misbruiken of door eenvoudigweg malware te downloaden en te installeren in plaats van de beloofde updates. P2P-netwerken (torrents, eMule, enz.) en andere niet-officiële downloadbronnen (zoals gratis bestandshostingwebsites, freeware-downloadwebsites enz.) stellen schadelijke uitvoerbare bestanden voor als legitieme software, waardoor de gebruikers misleid worden en virussen downloaden/installeren.
Hoe de installatie van malware te vermijden?
Een gebrek aan kennis en onvoorzichtig gedrag zijn de belangrijkste redenen voor computerbesmettingen. De sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Let daarom goed op tijdens het surfen op het internet en bij het downloaden/installeren van software. Analyseer zorgvuldig elke ontvangen e-mailbijlage. Als u van mening bent dat het bestand niet relevant is of verzonden werd door een verdacht/onherkenbaar e-mailadres, dan mag u het niet openen. We raden aan om programma's alleen te downloaden van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Downloaders/installatieprogramma's van derden bevatten vaak malafide applicaties en daarom mogen deze tools nooit gebruikt worden. Houd geïnstalleerde applicaties up-to-date. Daartoe gebruikt u best enkel geïmplementeerde functies of tools die door de officiële ontwikkelaars worden aangeboden. Het geïnstalleerd hebben van een gerenommeerde anti-virus/anti-spyware-suite is ook belangrijk. Als u denkt dat uw computer al geïnfecteerd is, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om de geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.
Trojan:Win32/Fuerboos bestandsinformatie:
Onmiddellijke automatische malwareverwijdering:
Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner
De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.
Snelmenu:
- Wat is Trojan:Win32/Fuerboos?
- STAP 1. Handmatige verwijdering van de Trojan:Win32/Fuerboos malware.
- STAP 2. Controleren of uw computer virusvrij is.
Hoe malware handmatig te verwijderen?
Handmatig verwijderen van malware is een gecompliceerde taak, meestal is het beter om antivirus- of antimalwareprogramma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen, raden we aan Combo Cleaner te gebruiken. Als u malware handmatig wilt verwijderen, moet u eerst de naam kennen van de malware die u probeert te verwijderen. Hier een voorbeeld van een verdacht programma dat op de computer van de gebruiker wordt uitgevoerd:
Als u de lijst met programma's op uw computer hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met behulp van taakbeheer en een programma hebt geïdentificeerd dat er verdacht uitziet, gaat u verder met de volgende stappen:
Download het programma Autoruns. Dit programma toont toepassingen die automatisch starten, register- en bestandssysteemlocaties:
Herstart uw computer in Veilige Modus:
Windows XP en Windows 7 gebruikers: Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met netwerk uit de lijst en druk je op ENTER.
Video die toont hoe Windows 7 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':
Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk F5 om in Veilige Modus met netwerk te starten.
Video die toont hoe Windows 8 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':
Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.
Video die toont hoe Windows 10 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':
Pak het archiefbestand uit en voer het bestand Autoruns.exe uit.
Klik in de Autoruns-applicatie bovenaan op "Opties" en verwijder de vinkjes bij "Hide Empty Locations" en "Hide Windows Entries". Na deze procedure klikt u op het pictogram "Refresh".
Controleer de lijst van de Autoruns-applicatie en zoek het malwarebestand uit dat u wilt verwijderen.
Schrijf het volledige pad en de naam op. Merk op dat sommige malware de procesnamen verbergt onder legitieme Windows-procesnamen. In dit stadium is het erg belangrijk om te voorkomen dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en kiest u 'Delete'.
Nadat u de malware hebt verwijderd via de Autoruns-applicatie (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij de volgende opstart van het systeem), moet u de malwarenaam op uw computer zoeken. Zorg dat u verborgen mappen en bestanden inschakelt voordat u doorgaat. Als u het bestand van de malware vindt, verwijder het dan.
Start uw computer opnieuw op in normale modus. Door deze stappen te volgen, kunt u eventuele malware van uw computer verwijderen. Merk op dat voor het handmatig verwijderen van malware een grondige computerkennis noodzakelijk is. Het wordt daarom aanbevolen om de verwijdering van malware over te laten aan antivirus- en antimalwareprogramma's. Deze stappen werken mogelijk niet met geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om besmettingen te voorkomen dan achteraf malware te moeten verwijderen. Om ervoor te zorgen dat uw computer veilig blijft, moet u steeds de meest recente updates van het besturingssysteem installeren en antivirussoftware gebruiken.
Om zeker te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden we u aan deze te scannen met Combo Cleaner.
▼ Toon discussie