Hoe verwijdert u de ongewenste app Total Mac Fixer?
Geschreven door Tomas Meskauskas op (bijgewerkt)
Hoe verwijdert u "Total Mac Fixer" van een Mac?
Wat is "Total Mac Fixer"?
Total Mac Fixer is een applicatie die wordt gepromoot als een tool om uw computersysteem te optimaliseren door ongewenste bestanden te verwijderen, apps te beheren en de opstartsnelheid van het systeem te verbeteren. Aangezien de meeste gebruikers Total Mac Fixer onbedoeld downloaden en installeren, wordt het beschouwd als een mogelijk ongewenste toepassing. Apps in deze categorie zijn meestal onbetrouwbaar en ze kunnen gevaarlijk zijn. Zo kunnen ze doorverwijzingen naar onbetrouwbare of kwaadaardige websites veroorzaken, opdringerige advertenties tonen, de browserinstellingen wijzigen en browsergerelateerde gegevens verzamelen.
Er worden soms ook dubieuze methodes gebruikt om legitieme software te verspreiden, maar voor ongewenste software is dit vrijwel steeds het geval. Ongewenste programma's die worden gepromoot als zogenaamde systeemoptimalisatie-tools vragen gewoonlijk om activatie (door aankoop van de software) om de volledige software te kunnen gebruiken. Deze software is echter meestal niet echt functioneel, en het is zeer waarschijnlijk dat dit ook het geval is met Total Mac Fixer. Zoals vermeld in de inleiding, hebben de meeste ongewenste programma's ook andere (verborgen) functies. Ze kunnen onbetrouwbare en frauduleuze, gehackte of kwaadwillende websites geforceerd openen. Adware kan pop-ups, banners, coupons en andere opdringerige advertenties vertonen. En wanneer daarop wordt geklikt, dan linken deze vaak naar gevaarlijke sites en sommige kunnen ze zelfs stiekem software downloaden en installeren (bijv. ongewenste programma's). Een ander type ongewenste programma's zijn browserkapers. Deze brengen wijzigingen aan in de browserinstellingen om valse zoekmachines te promoten. Daarna wordt elk nieuw browsertabblad en -venster dat wordt geopend en elke zoekopdracht die in de adresbalk wordt ingevoerd, doorverwezen naar de gepromote website. Valse zoekmachines kunnen meestal geen eigen zoekresultaten leveren, dus verwijzen ze door naar Yahoo, Google, Bing en andere legitieme zoekmachines. Bovendien hebben de meeste ongewenste programma's de mogelijkheid om gebruikers te bespioneren. Ze kunnen de browse-activiteit volgen (bezochte URL's, bekeken pagina's, getypte zoekopdrachten, enz.) en daar persoonlijke informatie uit afleiden (IP-adressen, geolocaties en andere details). Deze gevoelige gegevens worden vaak ten gelde gemaakt door ze te delen met (te verkopen aan) derden (mogelijk cybercriminelen). Met andere woorden, de aanwezigheid van ongewenste apps op apparaten leiden tot financiële verliezen, systeeminfecties, ernstige privacyschendingen en identiteitsdiefstal. Om de veiligheid van het apparaat en de gebruiker te garanderen, moeten alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk na detectie worden verwijderd.
Naam | De mogelijk ongewenste applicatie Total Mac Fixer |
Type bedreiging | Mogelijk ongewenst programma, Mac-malware, Mac-virus |
Zogenaamde functionaliteit | Schoonmaken en optimaliseren van het besturingssysteem. |
Symptomen | Een nooit eerder gezien programma verschijnt plots op uw computer. Een nieuwe app scant uw computer en toont berichten over 'gevonden problemen'. Er wordt betaling gevraagd om de problemen op te lossen. |
Distributiemethodes | Misleidende advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads van torrentbestanden. |
Schade | Financiële verliezen, aankopen van onnodige software, ongewenste pop-ups en een tragere computer. |
Malware verwijderen (Mac) | Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken. |
Quick Mac Booster, MacRepair, Total Mac Care zijn een paar voorbeelden van andere ongewenste apps die lijken op Total Mac Fixer. Ondanks dat ze legitiem en nuttig lijken, werken ze zelden. Functionaliteit en gebruikersveiligheid zijn niet relevant, aangezien het enige doel van ongewenst programma's is om winst op te leveren voor de ontwikkelaars. In plaats van hun beloftes na te komen, vetrtonen deze applicaties opdringerige advertenties, forceren ze het openen van onbetrouwbare en kwaadaardige webpagina's af, kapen ze browsers en verzamelen ze privégegevens.
Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?
Sommige ongewenste programma's (bijv. Total Mac Fixer) hebben "officiële" promotiesites waarop ze kunnen worden gedownload of gekocht. Deze apps kunnen ook samen met andere software worden gedownload en geïnstalleerd. "Bundelen" is de term die wordt gebruikt om de valse marketingtechniek te beschrijven waarbij reguliere software wordt voorverpakt samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen. Overhaaste downloads en installaties (bijv. het overslaan van stappen of negeren van de voorwaarden; het gebruiken van vooraf ingestelde opties, enz.) - verhoogt het risico dat er onbedoeld gebundelde inhoud op het apparaat wordt toegelaten. Opdringerige advertenties kunnen dergelijke toepassingen ook op systemen infiltreren. Wanneer erop wordt geklikt, dan kunnen ze scripts uitvoeren die zijn ontworpen om ongewenste programma's te downloaden en te installeren zonder toestemming van de gebruiker.
Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?
Het wordt aanbevolen om software altijd te onderzoeken voordat u deze downloadt, installeert of aankoopt. Downloads moeten altijd worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare downloadkanalen zoals: niet-officiële en gratis sites voor bestandshosting, peer-to-peer-deelnetwerken en updaters van derden bieden vaak misleidende of gebundelde inhoud aan. Download- en installatieprocessen moeten voorzichtig worden uitgevoerd. Daarbij is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te verkennen, de "Aangepaste" en "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor alle extra inbegrepen apps, tools, functies, enz. Opdringerige advertenties zien er doorgaans legitiem uit, maar ze verwijzen door naar dubieuze websites (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enzovoort). Als gebruikers dergelijke advertenties of doorverwijzingen opmerken, dan moeten ze hun systeem controleren en onmiddellijk alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met ongewenste programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.
Uiterlijk van de Total Mac Fixer-applicatie (GIF):
Total Mac Fixer installer:
Website die de Total Mac Fixer applicatie promoot:
Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering:
Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac
De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.
Snelmenu:
- Wat is "Total Mac Fixer"?
- STAP 1. Verwijder aan het ongewenste programma gerelateerde bestanden en mappen uit OSX.
- STAP 2. Verwijder frauduleuze extensies uit Safari.
- STAP 3. Verwijder frauduleuze add-ons uit Google Chrome.
- STAP 4. Verwijder mogelijk ongewenste plug-ins uit Mozilla Firefox.
Video die toont hoe u adware en browserkapers kunt verwijderen van een Mac:
Verwijderen van mogelijk ongewenste applicaties:
Verwijder mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":
Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.
Verwijder aan de de mogelijk ongewenste applicatie total mac fixer gerelateerde bestanden en mappen:
Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...
Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:
In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents
In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.
Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:
In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support
In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.
Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:
In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents
In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.
Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:
In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons
In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.
Scan uw Mac met Combo Cleaner:
Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.
Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.
Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.
De mogelijk ongewenste applicatie Total Mac Fixer verwijderen uit de internetbrowsers:
Kwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:
Verwijder aan de mogelijk ongewenste applicatie total mac fixer gerelateerde Safari extensies:
Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".
In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.
- Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.
Kwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:
Verwijder aan de mogelijk ongewenste applicatie total mac fixer gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:
Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".
Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.
- Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.
Kwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:
Verwijder aan de mogelijk ongewenste applicatie total mac fixer gerelateerde Google Chrome add-ons:
Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".
In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.
- Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.
▼ Toon discussie